Döbbenet, de a hóvirág mesél magáról

Hahnemann Organonjának 153. paragrafusa szerint arra figyeljünk, ami feltűnő, különleges az adott esetben. Ha ezt a hóvirágra lefordítjuk, a növény feltűnő sajátossága, hogy idejekorán, első virágként hihetetlen anyagcsere-aktivitást mutatva  bukkan fel a szinte még fagyos talajból arányaiban hatalmas fejjel… Vajon milyen anyagot tartalmazhat, és ennek milyen hatása lehet testi lelki szinten az emberre?

És most jön a döbbenet:

A hóvirág galantamint tartalmaz, ami a kolinészteráz gátlók csoportjába tartozik. Ezt a vegyületet előszőr hóvirágból mutatták ki, jelenleg gyógyszerként Alzheimer-kór kezelésére használják.

És mit ír az Európai virágesszenciák – gyakorlati útmutató könyv?

„A hóvirág virágesszencia segít azoknak a meszesedést okozó tendenciáknak a leküzdésében, amelyek fogva tartják a testünket és szellemünket, amikor a lélek nem képes többé érzelmi feltöltődésre. Alkalmazhatjuk minden olyan szellemi túlfeszítettség, túlterheltség megszüntetésére, melyek fogva tartják lelkünket, és megakadályozzák az életenergiák szabad áramlását”

Ez az a pont, ahol a tudomány és a tapasztalat összeér… Érezzük, hogy gyógyítóként nincs más dolgunk, csak megfigyelni a minket körülvevő világot és a betegség tüneteit…

dr. Farkas Orsolya

Forrás: Philippe Deroide – Európai virágesszenciák – gyakorlati útmutató – 2007 Park kiadó
J. Pharm. Pharmacol 2013 Dec;65(12):1681-700. doi: 10.1111/jphp.12081. Epub 2013 May 6.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24236980 Nature as a source of metabolites with cholinesterase-inhibitory activity: an approach to Alzheimer’s disease treatment. Pinho BR1, Ferreres F, Valentão P, Andrade PB.

Megosztás a Facebook-on