Hermann Ilona: Wolmer

Minden zseniális dolog egyszerű. A homeopátiában ez különösen igaz a Schüssler-sókra. Több, mint tíz éve használom a Schüssler-sókat. Túlzás nélkül, annak idején az életemet mentették meg. A család házi patikája is ezekből áll, a hetvenéves szüleimtől kezdve, a három gyermekem át, a hétéves unokámig.

Történetem két hőse egy idős hölgy és a negyvenes lánya. A fiatalabb hölgy hosszú évek alatt számtalanszor mesélte el nekem a különböző panaszait, de a problémáival mindig csak eddig jutott, semmilyen homeopátiás megoldást nem fogadott el. Két évvel ezelőtt panaszkodott édesanyja viselkedésére, mennyire megváltozott. Amint beköszöntött a jó idő, nem akart kimenni, zavarta a napfény, kedvetlen, szorongó volt. Hisztérikusan hívogatta őt, ha a családjával kirándultak. Néhány kérdést követően a nyolcas számú Schüssler-sót, a Natrium Chloratumot javasoltam neki. Felajánlottam, hogy próbálja meg legalább, de nem volt hajlandó elfogadni. Azt mondta, hogy majd utána néz a neten… Következő hetekben az édesanyja kórházba került. Ez azért volt különösen nehéz a számára, mert az ágyhoz kötött édesapját sem volt így aki gondozza. Ismét eljött hozzám, és rémülten számolt be, hogy azt állapították meg a kórházban, hogy kiszáradásközeli állapotba került az édesanyja, és hogy nem lesz könnyű helyreállítani. Azt válaszoltam, hogy „De, nyolcas só”. Emlékeim szerint két hetet eltöltött a kórházban, majd hazaengedték, de az állapota továbbra sem volt jó. Ekkor a hölgy már megpróbálta más lehetőség híján a javasolt sót, és láss csodát, jól lett az édesanyja. Nyaranta csinálunk egy kis Schssler-kúrát és semmi probléma azóta.

Itt most egy képzeletbeli statisztika következne, ahol tételesen felsorolnám a kórházi napok alatt elvégzett vizsgálatokat, felhasznált anyagokat, a rendelkezésre álló szakemberek munkáját, idejét, és végül összesítve minden költséget. Hozzá téve a forintban nem kifejezhető aggodalmakat, hogy a hölgy a munkájából kimaradva az édesapját ápolta, miközben azon izgulhatott, hogy mi lesz a kórházban az édesanyjával. A mérleg másik serpenyőjében pedig néhány nagyon is hatékony aprócska homeopátiás tabletta található, melynek az ára elenyésző, viszont az értékéről a két hölgy tudna mesélni.


Megosztás a Facebook-on