Legelj Te is!

A komlót (Humulus lupulus) legtöbben a sörből ismerik, vagy nyugtató, szorongásoldó teakeverékekből. Homeopátiában elsősorban őstinktúraként álmatlanság kezelésre vagy alacsony potenciában idegi kimerülés esetén használhatjuk. Ami viszont kevésbé szerepel a köztudatban, hogy ínyencségként ehető vad/termesztett növényként fogyaszthatjuk….A fotón saját tálalás, szedés, főzés eredménye látható.

 A friss komlóhajtás talán leginkább a spárgához hasonlítható. 3 éve figyelem, hogy a megfelelő időben, a megfelelő helyen csapjak le rá. Idén sikerült. A friss hajtásvégeket szedtem le, ahogy olvastam, és ahogy dr. Babulka Péter javasolta Ehető vadnövények c. tanfolyamán.

Az ehető vad zöldségekkel az ember sokszor úgy érzi, hogy egészséges… Ja igen, de inkább egye meg valaki más… Na ez nem olyan.Itt notórikusan kerestem a további legelnivalót, de sajnos a második adag után elfogytak a friss hajtásvégek. Olajban sütöttük (ez talán kevésbé menő), viszont gasztronómiai élvezeti értéke feledtette a kevésbé tudatos megoldást, és a 3 év várakozást….

Mindenkinek ajánlom, most van a szezonja!

dr. Farkas Orsolya


Megosztás a Facebook-on