Ábel Anita: “Egészség és harmónia természetesen”

Talán nincs is olyan ember Magyarországon, aki ne tudná, ki a sokoldalú, lendületes és jellegzetes humoráról ismert művésznő. Ábel Anita hároméves korától szerepel filmekben, a Szomszédok című sorozatban 13 éven keresztül alakította Magenheim Julcsit. Rendszeresen lép színpadra, szinkronizál, de más szerepkörökben is gyakran láthatjuk, a Heti Hetes egyik állandó szereplője. Sokoldalúságának bizonyítéka a Júlia akartam lenni… című önálló zenés estje, ahol kedvenc dalait swinges, jazzes és bluesos feldolgozásokban adja elő. A sok munka mellett kellő energiája marad családjára, így kislányára, Lucára is. Kíváncsiak voltunk, mi a titka, hiszen anyaként, színésznőként, műsorvezetőként és énekesként is mindenkit lenyűgöz, mindig a legjobb formáját hozva.

„Minden nap sokat dolgozom. A Pinceszínházban a Pánik a fedélzeten című musical után most Moliére Tartuffe-jében játszom, Dorine-t alakítom. Ez a szerep egy fontos állomás az életemben. Nagyon szeretem azt a bensőséges légkört, ami itt körülvesz. Rendszeresen szerepelek az Éless-Szín utazószínház előadásaiban is, és természetesen ott van még a Heti Hetes. Ahhoz, hogy mindezt teljes szívvel és lélekkel tudjam megélni, odafigyelek a körülöttem élőkre és magamra, igyekszem mindannyiunk egészségét megőrizni. A közelmúltban különösen sok volt a munka, még több energiára volt szükségem. Februárban a zenekarommal egy saját új klubkoncert nyitóelőadását valósítottuk meg, amelyben egy intim időutazásra hívjuk meg a közönséget. Áprilistól állandó helyen lépünk fel, de ennek helyszínét még nem árulhatom el.”- mondja titokzatosan a művésznő.

„Egészségemért mindig is sokat tettem, gyermekkorom óta sportolok.  A tudatos táplálkozással azonban nemigen foglalkoztam. Szeretek jókat enni!”- nevet. „Arra azért odafigyelek, hogy rendszeresen étkezzem. Minden reggel kislányommal, Lucával együtt reggelizünk, este csak könnyű ételeket fogyasztok, és a sport most is része az életemnek. Ha a szükség úgy hozza, a természetes gyógymódokat kedvelem, így ha mégis betegek lennénk, leginkább a homeopátiát alkalmazom, amelyet Luca születése után ismertem meg alaposabban, bár várandósságom végén már én is használtam.” – meséli Ábel Anita.

„Gyermekorvosunk, Dr. Kovács Éva homeopátiás szakember, az ő segítségével kerültem közelebb ehhez a hatékony gyógymódhoz. Otthon egy kisebb homeopátiás patikám van, bizalommal és eredményesen használom ezeket a szereket. A barátok gyakran hívnak tanácsért, és én örülök, hogy egyre többen nyitottak erre a módszerre. Tudom, sokan bizalmatlanok ezzel a gyógyítási formával, és biztosan van olyan eset is, ahol már nem elég csak a homeopátia, de tapasztalataim szerint a megelőzésre és a tüneti kezelésre is zseniális. Saját magam is gyakran használom. Többször előfordult már, hogy alig két nap alatt szinte kilátástalan állapotból ez rakott rendbe, így végül mégis sikerült turnéra indulni és helytállni a színpadon. Lucánál, aki öt és fél éves, a közelmúltig nem is használtunk soha mást, mint homeopátiás szereket. Nemrég azonban egy makacsabb betegség miatt sajnos kénytelen voltam neki antibiotikumot adni. Ennek nem igazán örültem, mert tartok a kémiai anyagok mellékhatásaitól. Ha tehetem, igyekszem elkerülni az allopátiás készítmények használatát, amelyeket csak a legszükségesebb esetekben alkalmazok.” – osztja meg velünk tapasztalatait a művésznő.

„Minden alkalommal, amikor újra megtapasztalom a homeopátia gyógyító hatását, lenyűgöz, milyen csodálatosan működik. Amikor Luca bárányhimlős lett, igazán hamar elmúlt a viszketés, gyorsan száradtak a kiütések és gyönyörűen elmúltak a sebek néhány homeopátiás szernek köszönhetően.” – emlékszik vissza Ábel Anita.

„Hiszek abban, hogy a betegségek mögött lelki okok állnak, és abban is, hogy a gyereket édesanyjával egy életen át láthatatlan zsinór köti össze. Emiatt különösen fontosnak tartom a figyelést, az odafigyelést. Legtöbbször tudom, hogy mi vezetett a megbetegedéshez. Gyakran előfordul például, hogy köhögni kezdek, ha olyan valakivel találkozom, aki korábban megbántott. Ha ezekre a jelekre odafigyelünk, még könnyebb a megfelelő gyógyszert megtalálni. Buddhistaként sokat meditálok, így mindig könnyebb kijönni a bajból és helyreállítani a harmóniát önmagammal és környezetemmel. Ehhez kitűnő segítség minden alkalommal a tibeti eredetű, hazánkban Pránanadi néven ismert életenergiával gyógyító módszer, amelynek férjem és én is a lelkes gyakorlói vagyunk. A prána szanszkritül energiát, a nadi pedig azt a csatornát jelenti, amelyen keresztül ez az energia áramlik. A természetes gyógyítás e formája több ezer éves. A homeopátiához hasonlóan a szervezet saját erőit, energiáit serkenti az egészség megőrzése érdekében. A homeopátiás gyógymód, csakúgy mint a meditáció és a Pránanadi segít a belső egyensúly, a testi és lelki jólét harmóniájának kialakításában, hozzájárul testünk megfelelő működéséhez, az egészségünk megőrzéséhez. A nagyszerű az benne, hogy a saját testünkben rejlő gyógyító erők aktivizálásával éri mindezt el, anélkül, hogy káros mellékhatásoktól kellene tartanunk.”

Révai-Bere Anita

forrás: Homeo Patient 


Megosztás a Facebook-on