Rólunk

Homeopátiás Öntevékeny Baráti Kör – HÖBK

                 ahol a homeopátia mindenkinek szól!

 

Ha röviden foglaljuk össze a HÖBK szellemiségét:

Homeopátiás – mert homeopátiával foglalkozunk… Szenvedélyünk a gyógyítás és a homeopátia

Öntevékeny – mert tesszük a dolgunk… Öntevékenyen, szervezeti háttér nélkül szolgáljuk a homeopátia ügyét

Baráti – mert igyekszünk a homeopátia szellemiségéhez méltóan személyes légkört teremteni

Kör – a teljesség szimbóluma, azaz igyekszünk a különböző tanfolyamok során mindent összefoglalni, amit eddig homeopata orvosként megtanultunk a homeopátiáról, bár mint tudjuk, a homeopátia tanulása egy életen át tart…

A Homeopátiás Öntevékeny Baráti Kör közel 10 éves múltra tekint vissza.

A tanfolyamok lebonyolításának oroszlánrészét dr. Sasvári Ferenc és dr. Farkas Orsolya vállalta magára. Képzéseinken arra törekedtünk, hogy minél szemléletesebben, gyakorlatiasan oktassuk a homeopátiát. A gyakorlatiasság része, hogy igyekszünk teljes képet adni megélhető formában,

– Azaz fitoterápiás képzéseinken dr. Babulka Péter segítségével számos homeopátiás növényt ismerhettek meg hallgatóink, nem csak könyvekből, hanem a természetet járva is

– Gyakorlati oktatást tartunk a homeopátiás szerek, krémek elkészítéséről

– Több tanfolyamunk van egy-egy betegségcsoport homeopátiás megközelítéséről

– Speciális képzésünk a Homeopátiás Szabadegyetem, ahol színészek és videó-bejátszások segítségével kelnek életre a szerek.

Tanfolyamaink között „homeopátiás kezdők és haladók” egyaránt válogathatnak. Indítunk homeopátiás kezdőtanfolyamot, de tartunk képzést miazmákról és az Organon értelmezéséről is.

A Homeopátiás Baráti Kör indulása óta nagy hangsúlyt fektet a Schüssler-sók oktatására. Hiszünk benne, és tapasztaljuk, hogy a Schüssler-sók könnyen elsajátítható terápiás rendszere és arcdiagnosztikai módszere rengeteg embernek segíthet, és nem csak akut esetekben…

dr. Farkas Orsolya

1997-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Diplomám megszerzését követően tüdőgyógyász, homeopátiás és antropozófus licenszvizsgát tettem. Azon kevés emberek közé tartozom, akinek a munkája és a hobbija egy: a homeopátia és a Schüssler-sók világa. Hogy ezen gyógymódok minél szélesebb körben ismertté váljanak, bábaként segítettem a Homeopátiás Baráti Kör „születését”, mely 2007-2013-ig – az egyesület öntevékeny körré alakulásáig – Magyarország legnagyobb homeopátiás egyesülete volt. Ezen időszak alatt az elnökhelyettesi funkció betöltése mellett a HBK telefonos tanácsadó vonalát is vezettem és a Homeo Sapiens, majd a Homeo Patient homeopátiás lapok főszerkesztőjeként is tevékenykedtem.

Ahogy írtam, a munkám és a hobbim ugyanaz: a homeopátia és a Schüssler-sók világa. Napi szinten ezen gyógymódokat magánrendelés keretein belül alkalmazom. Számomra minden beteg és minden betegség más, magénrendelésem nyugodt körülményei pedig lehetőséget adnak rá, hogy mélységeiben megismerjem pácienseim betegségét, és hatékony gyógymódot javasoljak rá. Hiszek benne, hogy minden probléma egyéni, és a problémák személyre szabott kezelése nyújthat a betegnek hosszú távon egészséges életet. Másik fontos elvem, hogy sok betegséget megelőző szemléletmóddal kell megközelíteni, amire a Schüssler-sók alkalmazása fontos eszköz lehet a kezünkben.

Szakterületek: homeopátia, antropozófia, tüdőgyógyászat

Tanulmányok:

 • 1997 – Általános Orvosi diploma – Semmelweis Orvostudományi Egyetem 
 • 2002 – Tüdőgyógyász szakvizsga 
 • 2005 – Homeopátiás egyetemi záróvizsga – Pécsi Orvostudományi Egyetem 
 • 2016 – Antrpozófus egyetemi záróvizsga – Pécsi Orvostudományi Egyetem svájci oklevéllel kiegészítve

Specializációk:

 • Betegségek természetes gyógymódokkal történő megközelítése (homeopátia, antropozófia, Schüssler-sók, fitoterápia) 
 • Akut légúti megbetegedések (légúti fertőzések – megfázás, nátha, hörghurut) 
 • Krónikus légúti megbetegedések (allergiás légúti folyamatok, asthma, COPD) 
 • Daganatos megbetegedések kiegészítő kezelése 

dr. Bedő Adél

Fül- orr- gége gyógyászat és fej- nyak- sebészeti szakterületen praktizálok most már 22 éve. Fontos számomra a beteget egységes egészében kezelni, nem csak a szűk gégészeti régiót. Pl. egy allergiás, vagy krónikus beteg esetében akár immunerősítéssel, életmódbeli változtatásokkal is lényegesen csökkenthetjük a tüneteit. Jónéhány nehezebb eset kapcsán nyitottam az alternatív medicina, homeopátia, preventív orvoslás irányába. Így ötvözve az akadémikus orvoslással terápiáim még hatékonyabbá váltak!dr. Fellegi Veronika

Általános orvosi diplomámat a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem meg, ezt követően a székesfehérvári, majd az OGYK fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti osztályán dolgoztam. Az egészségtudatossá vált világ és pácienseim kérésének hatására a homeopátia is az érdeklődésem tárgyává lett, így kezdtem meg tanulmányaimat a Magyar Homeopátiás Orvosok Egyesületénél. Hiszem, hogy nem csak a betegséget, hanem az egész embert gyógyítjuk, csak így érhetünk el tartós gyógyulást!

Szakterületek: homeopátia, fül-, orr-, gégegyógyászat

Tanulmányok:

 • 2000 Általános orvosi diploma – Pécsi Orvostudományi Egyetem 
 • 2006 Fül-orr-gégész szakvizsga 

Társasági tagságok:

 • Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej Nyaksebész Orvosok Egyesülete 
 • Magyar Homeopátia Orvosi Egyesület 

dr. Kiss Eszter

Több mint tíz éve foglalkozom homeopátiával, majd gyermekeim waldorfos tanulmányai során kerültem kapcsolatba az antropozófiával, ami az évek során nem csupán szakmai tudássá és hivatássá, hanem életformává és fejlődési lehetőséggé vált. A hozzám fordulóknak holisztikus látásmóddal, homeopátiás és antropozófus orvosi tanáccsal tudok segíteni.

Szakterületek: homeopátia, antropozófus orvoslás, foglalkozás-orvostan

dr. Sasvári Ferenc

1991-ben végeztem a SOTE-n, utána a Szent Rókus Kórház pathológiai osztályán dolgoztam 1998-ig, szakvizsgámat is ebből szereztem. Homeopátiával 1994 óta foglalkozom, 1998 óta kizárólag így gyógyítok. A klasszikus homeopátiás módszert alkalmazom. Az évek során megismerkedtem még a NES energia mező térképezéssel, amit már több mint 10 éve alkalmazok a praxisomban. 2007-2013 között a Homeopátiás Baráti Körben tevékenyen szerepet vállaltam, pár éven keresztül az elnöki funkciót is betöltöttem.

Szakterületek: homeopátia, NES-energiamező térkép

dr. Somkövi Ágnes

Tüdőgyógyász, homeopata, anya-magzat kapcsolatanalitikus, pár- és családterapeuta jelölt vagyok. Jelenleg tüdőgyógyászati és homeopátiás magánpraxisban dolgozom. 1990-ben végeztem a SOTE Általános Orvosi Karán, majd a budapesti Szent János Kórház I. Tüdőosztályán 1998-ig, 1994 -től tüdőgyógyász szakorvosként dolgoztam. 2003 óta tanulok és alkalmazok alternatív módszereket. 2010-ben homeopátiás licence vizsgát tettem. A Homeopátiás Baráti Kör telefonos tanácsadásában ill. tanfolyamain, mint előadó vettem részt. 2003 óta anya-magzat kapcsolatanalízissel is foglalkozom, 2017 óta vagyok ennek oktatója. 2018-ban kezdtem családterápiás képzésemet. Szeretettel várom rendelésemen!

Szakterületek: homeopátia, tüdőgyógyászat, anya-magzat kapcsolatanalízis

dr. Szűcs Erika

Általános Orvosi diplomámat a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem meg, majd a Rókus Kórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztályán dolgoztam. Az integratív medicina irányába fordultam, hogy megleljem a gyógyítás teljességének érzetét. Homeopátiát és antropozófiát tanultam és ezeket a megszerzett tudásokat beillesztettem a mindennapi gyógyászatomba. Jelenleg Fóton, Gödön és Sződligeten rendelek fül-orr-gégészként.

Szakterületek: homeopátia, fül-orr-gégészet