Arsen kislány

2002 januárjában jelentkezett a beteg először édesanyja kíséretében. Az első osztályos kislány egy hónapja mindkét szemére elkezdett pislogni. Egy hete már csak a bal szemére pislog. Szemorvos többször látta, szemcseppeket és kenőcsöt is kapott. Ezektől nem javult.

Családi anamnézis:

Az édesanyja óvónő, egészséges, panaszmentes. A kislánnyal való terhessége alatt félidőtől feküdnie kellett, a hasa bekeményedett, görcsei voltak.

Az apa nagyon vékony alkat, ideges, kapkodó, izgulós természetű, krónikus betegsége nincs.

A kislányuk újszülött korban seboreás volt az arcán. Óvodás korban bárányhimlőn esett át. Négyévesen minkét manduláját kivették. Védőoltások után panaszai nem voltak.

A hétéves  kislány az akkori  vizsgálat idején vékony, de arányos testalkatú volt. Széklete, vizelete rendben volt. Nem izzadós, folyadékot keveset fogyaszt egyszerre, de inkább a hideg italokat kedveli. Szeret táncolni, balettra is jár. Jobban szeret a lakásban tartózkodni, mint a szabadban. Tésztaféléket kedveli jobban és a csípős, paradicsomos ételeket. Nehezebben alszik el, de végigalussza az éjszakát.

Mielőtt a pislogása jelentkezett három éjszaka is felsírt álmában, rosszat álmodott. Egyébként nem sírós természetű, ha sír könnyen meg lehet vigasztalni. Ha izgul, a pislogása erősödik. Iskolába szeret járni és tanulni is. Nagyon szeret teljesíteni, szereti produkálni magát.

Belladonna C 6 2x 5 golyó adását javasoltam, a panaszok fennállásáig.

Egy hónap múlva édesanyja telefonált, hogy a gyermek panaszai egy hét múlva megszűntek, a szer szedését abbahagyták. A következő hónapban az édesanya ismét telefonált, hogy gyermeke továbbra is panaszmentes.

2012 márciusában 10 év eltelte után az anyuka felhívott telefonon, hogy aggódik a kislányáért, mert nagyon szorong, ideges, nagyon sovány, és az utóbbi időben hamar elfárad. 173 cm magas és csak 46 kg.

A megbeszélt időben találkoztunk a már 17 éves gimnazista lánnyal. Ami rögtön feltűnt a rendkívüli vékonysága, hadaró beszéde és a folyamatos gesztikulálása.

Panaszai: az események előtt már napokkal megelőzően feszült, ideges, türelmetlen, gyomra összeszorul, beszéde hadaró, nehezen érthető. Ilyenkor a szíve is gyorsabban ver, végtagjai remegnek. Ebben az állapotban úgy érzi, jobb lenne sétálni. Nagyon pedáns, szereti előre beosztani az idejét, ha nem sikerül valami, akkor nagyon ingerült. Étvágya jó, ennek ellenére nagyon sovány. Főleg édességet, csokit szeret enni. Tészta fogyasztása után gyomorpanaszai vannak. Lisztérzékenység gyanúja miatt kivizsgálták, de az nem igazolódott. A laborvizsgálatok viszont súlyos vashiányos vérszegénységet mutattak. Az utóbbi időben fáradtabbnak érzi magát, elsősorban délután és estefelé. Széklete, vizelete rendben van. A havi vérzése is szabályos, folyás nincs. Két hónapja a haja is hullik. Sokat szorong az egészsége miatt és amiatt, hogy a szülőknek, nagyszülőknek megfeleljen. Kevés barátja van, ritkán kapcsolódik ki. Inkább zárkózott, visszahúzódó természetű. Az elmúlt hónapokban úgy érzi hőhullámszerű melegség éri el a fejét, amely 1-2 percig tart.

Javasolt terápia: egy adag Acidum arsenicosum album C 200

China rubra C 12 2×5 globulus, 3 hétig, majd 1 hét szünet és ezután újabb 3 hét szedés. Ezen felül még 3 hónapi szedését javasoltam az alábbi Schüssler-sóknak, melyeknek hiányjelei az arcdiagnosztika során is láthatók voltak.

1. nap: Calcium phosphoricum D 6

Ferrum phosphoricum D 6 3-3 tabletta 2 l vízben oldva.

2. nap: Kalium phosphoricum D 6

Magnesium phosphoricum D 6 3-3 tabletta 2 l vízben oldva, az így elkészített folyadékok – napi váltásban-  reggeltől-estig való elfogyasztását javasoltam.

Egy hónap múlva az édesanya telefonált, hogy határozott javulást észlelt, kislányának jobb a teherbírása, szorongása jelentősen csökkent. A terápia folytatását javasoltam. Egy hónap múlva további javulásról számoltak be.

 

dr. Berecz József
homeopata háziorvos


Megosztás a Facebook-on