Dr. Balázs-Simon Magdolna: Az élet jósága

Magam 14 évesen, 1983-ban kerültem az egészségüggyel kapcsolatba, álmom volt, hogy orvossá képezzem magam, ennek érdekében sikeresen felvételiztem egy budapesti egészségügyi szakközép iskolába. A 20. kerületbe kerültünk kórházi gyakorlatra az iskolai osztállyal, ahol minden osztályon jártunk (a pszichiátria kivételével).

Megdöbbenve tapasztaltam gyermekfejjel, hogy véleményem szerint nem a beteg személy, mint emberi személy van a gyógyítás középpontjában, hanem egy „beteg anyag”.

Úgy éreztem, hogy itt valami nincs rendjén, ezért szenvedélyesen el kezdtem kutatni, hogy hogyan tovább?

Már 17-18 évesen olvastam a homopátiáról, az akkor fellelhető könyveket megvettem és a középszintű tanulmányaim segítségével – akkor még igen kevés orvos foglalkozott ezzel az alternatív gyógyászattal – magam kezdtem orvos kutatásába.

Elkezdtem használni a szereket, és tapasztaltam, hogy működik, annak ellenére, hogy „kézzel fogható bizonyíték” nem állt akkor rendelkezésemre.

A használat győzött meg arról, hogy a homeopátia, ami kell ahhoz, hogy az „ember, mint személy” kerüljön a gyógyítás előterébe, és az emberi szervezetet, mint egészet kell figyelembe venni a tünetek megjelenése esetén.

Azóta hatékonyan használom ezt az alternatív gyógyászatot immáron fiam esetében is.

A 2004-ben megszületett a fiam, aki még csak a hasamban volt, de már akkor homeopátiás szereket vettem magamhoz a terhesség alatt, szervezeti működési diszfunkcionalitás esetén, és a homeopátiás szerek működtek (megfázás, idő előtti méhgörcsök).

A szülésre is beszereztem a „segítő” homeopátiás szereket, és a nehézségek ellenére rendben történt minden (Szűk szülési csatorna, nagy kiterjedésű gátseb- óriási gátsebem ellenére az Árnika Ch15 teljesen eltüntette még a heget is- olyan mintha soha nem lett volna gát sebem).

A fiam az igazi példa rá, – tekintettel arra, hogy ő már az anyaméhben is csak homeopátiával találkozott-, hogy működik ez a gyógyászati forma.

Ő, immár 16 éves, soha nem volt olyan belgyógyászati betegsége, mint az átlag gyerekeknek (mandulagyulladás, középfülgyulladás), amely kis gyerekeknél gyakori, tekintettel arra, hogy már háziorvosának homeopátiás gyermekorvost választottam számára, és a védőoltások szövődményei sem jelentkeztek rajta, mivel a homeopátiás gyerekorvosa mindig megmondta mikor, mit adjak be neki, hogy ne legyenek szövődményei.

Vannak viták a társadalomban arról, hogy nincs bizonyított hatása a homeopátiás orvoslásnak, de ezt azt hiszem hatékony kommunikációval kezelni lehetne annak érdekében, hogy az embereknek lehetőségük legyen választani ezt az alternatív gyógyászati formát a hazai protokoll orvoslásban.

Közvetlen kapcsolatom a homeopatával:

  1. Crohn betegség, sikeresen, hagyományos terápia nélküli kezelés. Alkati szeremmel kordában tartott. Ennek háttere nálam egyértelműen pszichés hátterű (hozzá tartozik a lelki fejlődésemhez, amit születésemkor „kaptam”), az alkati szerem segít a pszichés fejlesztésemben, ahhoz, hogy enyhe tüneteim legyenek.
  2. Tüdő alkati betegség, immáron teljesen elmúlt.
  3. Nőgyógyászat terén minden tünetre, már a tünetek enyhe megjelenése során alkalmazta, immár 51 éves vagyok és sikeresen alkalmazom az esetleges tünetek felbukkanása esetén.

Megosztás a Facebook-on