Homeopátiával a sikeres vizsgákért, jobb jegyekért

Közelít a tanév vége, beköszönt a vizsgaidőszak. A homeopátia segíthet „optimalizálni” az agy befogadóképességét, és csökkenthetjük a megmérettetések során jelentkező lámpalázat is. Az alábbi összefoglaló a leggyakrabban használt szerekre fókuszál.

Sok tanuló kimerül év végére vagy a közelgő vizsga időpontjára. Ilyenkor a Schüssler-sók közül a Nr. 5-ös Kalium phosphoricum D6-ra  gondolhatunk elsőként. A legegyszerűbb alkalmazási mód, ha az elfogyasztott napi vízmennyiségben oldunk fel 3 tablettát. Így nincs más dolgunk, mint a nap során elkortyolgatni a Schüssler-sós vizet. A Nr. 5-ös só plussz energiát ad a szervezetnek, és javítja az agy „befogadóképességét”, segít a stressz csökkentésében is.

Hasonló indikációban használhatjuk a fitoterápiából is ismert Ginkgo biloba D6/C5/C6-ot is napi 3×5 golyót szedve, de a Schüssler-sókhoz hasonlóan vízben oldott formában is szedhető.

A lámpaláz mérséklésére leggyakrabban alkalmazott szerek az Argentum nitricum, illetve a Gelsemium. Ha egyszerűen akarjuk differenciálni a két szert: az Argentum pörög, a Gelsemium lefagy.

Az Argentum nitricum gondolatai felpörögnek, cikáznak, és emiatt nem teljesít jól. Fizikálisan is a meggyorsult, de nem fókuszált cselekedetek jellemzik. Például fel-alá járkál, izeg-mozog.  Emésztőszervi tünetei közül az édességkívánás, gyakori hasmenés, puffadás, böfögés jellemzi. Kívánja az édességet, de ettől csak romlanak tünetei.

A Gelsemium úgy érzi, mintha kiürült volna az agya. Elgyengül, szinte a szemét is alig tudja nyitva tartani, még a hangja is elmehet, keze is remeghet. Ő inkább magába roskadtan ül, legszívesebben lefeküdne stresszhelyzetben. A Gelsemiumos tünetegyüttest is gyakran kíséri hasmenés, gyakori vizeletürítési ingerrel társulva.

Mindkét szert C30-as potenciában érdemes alkalmazni, akár már a vizsgát megelőző napokban 1-2x 5 golyót elszopogatva, vizsgahelyzetben pedig 3-4 óránként ismételve.

A homeopátiás szerek alkalmazása mellett természetesen ne feledkezzünk meg az agy alapvető fizikális igényeiről sem, azaz például a bőséges folyadékfogyasztásról. Ez egy Gelsemium páciensnek azonban sokszor nehezére esik, mert a szer gyógyszerképre jellemző a szomjúság hiánya.

dr. Farkas Orsolya
antropozófus, homeopata orvos


Megosztás a Facebook-on