Schüssler esetismertetés – Szemünk fénye

Ki ne örülne a munkája mézédes gyümölcsének? Számtalan telefonhívás érkezik nap mint nap a homeopátiás telefonos tanácsadói vonalra. Nagyon örülünk az ország legrejtettebb zugaiból érkező kérdéseknek, a szerteágazó problémáikra való homeopátiás megoldást keresőknek. Ennél jobban még akkor örülünk, amikor egyre többen visszajeleznek, pozitív változásokról, gyógyulásukról számolnak be. Ezennel köszönjük az egyre gyakoribb ilyen kedves telefonokat is.

Jelentkezett egyszer egy kétségbeesett édesanya. Aggódva elmesélte, hogy az akkor 3 hónapos Dani babájuknak a szemén furcsa elváltozást vett észre. A pupilláit mintegy beszűkítő pigmentált szövetszaporulatok jelentek meg, mely az utóbbi két hónap alatt lényeges növekedésnek indultak.

„Dani babánk 3 hónapos, a szemproblémát 6 hetes korában észleltem, amikor csak 2 kis “gömböcskét” láttam az íriszében, a pupillából kitüremkedve. Azt hittem, attól van, hogy erőteljesen belenyúlt a szemébe és vártam, hogy eltűnjön a “jelenség”.Sajnos a helyzet rosszabbodott, alig 2 hónap alatt a fekete gömböcskék száma nőtt. Mindkét szemben megfigyelhető a rendellenesség”

A részletes szemészeti kivizsgálás során pontos diagnózist nem sikerült felállítani, egy ritka fejlődési rendellenesség jelenlétére gyanakodtak. Az édesanya igencsak jogosan aggódott, hogy ha ezen a pici szemecskén ilyen gyorsan növekszik ez az elváltozás, veszélyben van a kisfia látása. Erre az aggodalmára megnyugtató választ nem kapott, az allopátiás orvoslás birtokában nem lévén olyan eszköztár, mellyel egy pigmentált, viszonylag gyorsan növekvő jóindulatú szövetszaporulat viselkedését befolyásolni tudná. Nagy örömünkre szolgálnak ezen esetben is a most már egyre szélesebb körökben megismert és egyre többek által sikeresen alkalmazott Schüssler sók. Jelen esetben ezen elváltozás, mely a folyamatosan előboltosuló megjelenésével rugalmas kötőszöveti rostok túlburjánzásra utalt, színét tekintve fokozottan pigmentált volt, a következő terápiás tervet készítettem Dani számára:

– páratlan napokon: Calcium fluoratum Schüssler D12 és Silicea Schüssler D12 –ből oldott fel az édesanya 1-1 tbl-t fél deciliter vízben, ebből adott 3×1 kávés kanállal

– páros napokon: Kalium sulfuricum Schüssler D6-ból oldott 1 tbl-t és a fentiek szerint adagolta, mindezt hónapokon át, kis szünet után a kezelést megismételve.

Három hónap múlva örömmel írt levelet az édesanya, hogy D. szemén lényegesen csökkent a rettegett elváltozás, most már nem érzi veszélyben a kisfia „szeme fényét”! Ebben mindnyájan egyet értünk, hogy nincs nagyobb öröme egy anyukának, mint mikor egészségesnek és jól fejlődőnek láthatja gyermekét.

A napokban D. édesanyjától kapott levélből idézek: „Egyéb kellemes, szemmel látható hatása a sóknak: virítóan fehér fogak és erős izomzat: 6 hónapos korában felállt és 10 hónaposan elindult Dani babánk”. Ezennel megköszönjük D. baba anyukájának a készségességét mellyel közreműködött e sikeres gyógyításban és a lehetőséget, hogy kisfiuk esetét bemutathatjuk.

Dr. Bedő Adél


Megosztás a Facebook-on