Szabó Márta: Lehetőséget választunk

A „Homeopátiás sikereim” úgy gondolom, azoknak a sikerei mindig, akik hajlandók voltak befogadni a lehetőséget, hogy akár jobban is lehetnek egy olyan szertől, ami azelőtt elképzelhetetlen volt számukra. (Na és bevenni a golyócskákat a szabályok betartásával rendszeresen.)

Csak közvetítőnek tartom magam az információs áradat közegében, ahol sok szűrőn áteresztve megtalálok valamit, ami közelebb visz az egyensúly felé. Hála a Materia Medicának és Repertórium és Organon könyveknek.
Családom és szeretteim, illetve a magam talpra állásában nagyon sokat köszönhetek a HOMEOPÁTIA tudományának és azoknak, akiktől tanulhattam mindezt. Már tizenkilenc éve használom negatív csalódás nélkül.

Legelőször a gyerekeimnél (3 fiú) értünk el gyógyulásokat. A problémák kezelésében legtöbbet az Echinacea D2-D4-t használtuk, akut torokfájás vagy köhögésre is, főleg ősszel és tavasszal. Allergiákban nyáron, a Histaminum C30, Allium Cepa C12, Nux Vomica C15, Euphrasia C30, Arsenicum Album C30 volt jó, mert már ritkán kell, kinövik ezt is, mint a ruhákat. Előtte az egész nyarakat a szobában töltöttük, vártuk, hogy ősz legyen már. Ha az allergiás orrfolyást még sikerült felül fertőzni az iskolába menéskor, akkor a Kálium bichromicum C30 vagy a Hepar sulfur C5, C9, C12, C15, C30 sorozatban segített. Ennek ellenére olyan keveset hiányoztak a gyerekek az iskolából, hogy a tanárok is csodálkoztak, amikor a mulasztott órák számához nullát kellett írni. A házi gyermekorvos /mondtam neki, hogy homeozunk/ pedig sosem ismert fel bennünket, amikor jelezte a védőnéni, hogy menjünk már el, mert ők nem tudják kik vagyunk és muszáj kitöltenie néhány papírt, nem láttak minket évekig. Kötelező védőoltásoknál használtuk a kivezetőszereket mindig. Ajánlott oltást pedig sosem adattunk be, semmilyet. A Ferrum phosphoricum D12- Schüssler só kamaszkorban nagyon jó volt, amikor „sosem volt elég” a kaja otthon. Elkezdték szedni és nem voltak olyan farkaséhesek este 10 felé, meg napközben sem. Magas, karcsú mind hármójuk, nincs felesleges kiló egyiken sem. Az allopatikus gyógyszereket egyáltalán nem ismerik. Azt nem mondom, hogy sosem kaptak el valami nyavalyát, de csak pár napig nyűglődtek egy picit, azután szaladtak tovább. Mi, szülők jobban megszenvedtük, ha hazajött a baci vagy vírus.

A legnagyobb fiam (most 28 éves) maradó metszőfoga 4/5-e letört korcsolyázásnál 10 évesen. Nem tudták visszaragasztani, csak műanyag pótlást, 4 éven át cserélgették hetente – havonta. Közben párszor gyökérkezelték a megmaradt 1/5 fog csonkot és mégis nőtt a foga 3 mm-t. Folyamatosan szedte a Ca. Phos. és Ca. Flu. Schüsslereket. A fogorvos nem bírta elhinni, hogy a fog vissza nőtt a felére, hiába nézegette a röntgenen. Aztán készült fix korona, de amikor azt is lecserélték 6 év múlva, még akkor is nőtt a fog az arany-porcelán alatt.

Középső fiam (most27éves) sokszor kiszáradt, amikor serdülőkorban volt. Egyszerűen nem ivott eleget az iskolában sosem, itthon is mindig mondani kellett neki, hogy most pedig inni kell. Kicsit használt neki a Pulsatilla vagy a Nat.Mur. az Ars. Album, de nem igazán volt jó semmi. A Nux Vom. lett nagysokára jó, azután később az Acidum Phosphoricum C30. Vizsgázásokkor az Argentum Nitricum kellett neki mindig.


A legkisebb fiam (most 19éves) születése után kezdtünk homeozni. Az ő szere egyértelműen a Hepar Sulfur lett, bármi volt, az jó volt rá. 9 évesen eltört a jobb sípcsontja síelés közben, a Ca. Schüsslereket kapta és a Symphitum C5-t. Mostanában már változik pár dolog, ahogy kezd felnőtté válni. Torokfájásra a Silicea C30 használt neki legutóbb. Most érettségizett és ő is Arg. Nitr. kapott. Jól sikerült neki, mindenből felül teljesítette az évvégi jegyeket, felvették az egyetemre is.

Fogkrémnek már 19 éve csak a homeosat és schüsslereset használjuk vagy a Dentomin fogport.

Közben a háziállatokat is homeopátiáztuk gyakran, sok pozitív tapasztalással, pedig ők nemigen „hittek benne”. A szüleimnél a csirkék korábban állandóan állatorvos által felírt szereket kapták, szinte egész évben hasmenésre, taknyosságra, étvágytalanságra. Ezek után adtam nekik is Ferrum Phos. D6-ot napi 10 tablettát az itatójukba egész nyáron, ami hatott. Az állatorvosnak elmondtuk, hogy mit csináltam és Ő is elkezdett homeot tanulni, mert látta, hogy milyen jó dolog ez. Azt mondta, ilyen jó módú csirkéket még nem látott.

Négylábú családtagok pedig már úgy megtanulták, hogy jobban vannak attól, amit adok, hogy jönnek és kérik a gyógyítóbogyókat, amikor bajuk van. Ha már jobban vannak, nem kell nekik, nem jönnek.

A macskák sokszor durva harapásos sérüléssel tértek haza reggelente. Ekkor a Ledum C30-at adtam nekik. Néha hoztak kígyót is. A kiscicák gyakran szereztek darázscsípést a mancsukra vagy orrukra, ilyenkor az Apis C15 használt. Ha békáztak, az Arsenicum Alb. C15-t adtam.
Kicsi termetű, de nem hiperaktív mégis Ízületi kopásos és izomgörcsölős tizenéves pulikutyunak az Arnica Mont. C200 és Nux vom.C200 kombót adtam, ha nem bírt felállni. A Dulcamarát is rendszeresen kapta, ha elázott, mert az rontotta az állapotát, amikor nedves hideg jött. Ezenkívül kapnak China C200-t tavasszal, mert elég sok kullancsot is begyűjtenek a bundájukon, meg a szívférgesség nagyon sűrű a szomszéd állatokon. Bolhájuk sosincs, pedig kinti-benti mindegyik. Az ivartalanításkor mindig a Staphisagria /vágott sebre/ és Opium /ébredéshez, hogy ne vergődjenek szédelegve/ használt nekik.

Férjem 56 éves a Kál. Phosph. és Mg. phosph. rendszeresen szedi. 50 évesen kezdett rendszeresen úszni hetente 5km-t. Amikor az orvosi engedélyt nem kapta meg a Balaton átúszáshoz, mert magasnak vélte a háziorvos a vérnyomását és kivizsgálás nélkül, olyan gyógyszert írt neki, amit „nem lehet abbahagyni”, akkor elküldtem, hogy alkatiszert kérjen homeopata orvostól inkább, mert akkor nem lesz demens 10 év múlva. Aurum sulfuricumot kapott és szépen rendben is tartja. Tavaly és előtte évben átúszta a Balatont, idén is megyünk, ha megtartják. Ajak herpesze volt régen nagyon gyakran, de a Thuja C9 és a Rhus Toxicodendron teljesen rendben tartja neki.

Nekem (Bechterew-es ideggyulladásban) nagyon sokszor az Ars. Album segít. Fiatalabb koromban sokat használtam a Cimicifuga racemosát, nyilalló fájdalom, mensis problémák, gerinc fájdalom esetén jó volt sokáig, de most nem úgy működik már. Régen a Lachesis volt a leghatékonyabb szer eddig összeségében, amit homeopota orvos ajánlott nekem, migrénre, mens. ciklusra, túlsúlyra, mentálisan a szómenésre, a sok-sok álmodásra, ami aztán pár nap vagy hét múlva meg is történik. Hideg, gonosz szeles időben viszont az Aconit C200 mentesít a feszültség alól. Reggelente, ha nagyon nehezen járódnak be a testrészeim, pár napig szedem a Bryonia C30 és Rhus Toxicod. C30 kombót reggel és este 5-5golyót.

A Ferrum phosphoricum D12-t nagyon szeretem, már sokszor segített rajtam és mindannyiunkon. Egy pohár langyosvízben feloldok 10 szemet, ettől visszatér az élet-kedve az embernek pár perc múlva. Tavasszal mindenkivel bevetettem itthon az Ars. Albumot /a többi ajánlott szerhez nem jutottam hozzá/ a Covid19 miatt és elmondtam azt is mindenkinek, hogy ez mire lehet jó. A szüleink nagyon féltek, mert csak özön bajuk van, más nincs is. Megnyugtató volt, hogy több helyről jövő tapasztalatokat olvashattam, azután elmeséltem nekik is. Így könnyebb az élet.
A növényeken is használom kint is bent is a szereket. A rovarok távoltartására Psorinumot, Cimicifuga Racemosa-t, illetve Thuja az egészséges immunrendszerükre. Átültetéskor vagy metszéskor az Arnica Montana C30 van a locsoló vízben.

Hát ezek lennének a mi minden napi csodáink néhány szösszenete dióhéjban. Milyen jó lett volna, ha már én is ezekkel nőhettem volna fel. Ajánlom a fogékonyabb ismerőseinknek, hogy próbáljanak megismerkedni ezzel a szelíd módszerrel. Kevés embert ismerek, aki hajlandó tenni magáért vagy a következő generáció testi-lelki egészségéért homeopátiával.
Bízok benne, hogy egyszer majd nem EZ lesz az alternatív lehetőség.

Eddig vannak a két oldalba sűrített szűk családi tapasztalatok, de nagyon szívesen megosztanám a tágabb családi körben is elért sikereket, amit egy külön oldalon írok.

Szüleim rengeteg elnyomó gyógyszert szednek, a metabolikus szindróma áll fenn mindkettőjüknél, elég sok tünettel párosulva.

Apukámnak (75 éves), II. Cukorbeteg, inzulinos, syncumaros, beültetett fém háromhegyű billentyű sok műtétje /szív 3db, ízületikopás-csuklón, prosztata/ volt már, és hamar felépül mindig az Arnica Montana, Staphisagria és Hypericum támogatással. Nála vigyázok mindig, hogy Silicea, Hepar Sulfurt ne kapjon az implantátumok miatt. Sokat használja a Lycopodiumot, amikor puffadságot érez, de Ő mentális tekintetben is nagyon ez az alkat és „könnyebb” vele a kapcsolat, amikor szedegeti.
Anyukám (68 éves) gyerekkora óta pikelysömörös, mindig kísérleteztek rajta valamivel. Már évtizedek óta kap valamilyen „biológiai terápiát”, (most 2 éve az Enbrelt kapja, amit már nem hagyhat abba soha?) kevés szer használt bármilyen panaszára is, de a Kal. Phosph. Schüsslert ha nem veszi be, akkor még több nyűgje van. Radium bromatum enyhített a nagy csöves csontok fájdalmán. A Nux Vomica sokszor használt szere, amikor már túl sok minden összejön a rosszból, ami nem ritkán van nála az enyhe depis hangulatban.

Testvérem (47 éves férfi) már kölyök korától cigizett – titokban, később már nem titokban – körülbelül 25 éven át. Amikor a sokadik nekiugrásra sikerült letenni a dohányt, már előtte is köhécselt főleg, ha valamilyen nehéz témáról van szó. Sok könyörgésemre kivizsgáltatta magát, szerencsére nem COPD. Közben volt válása is… Sokat beszélgettünk és látszott a lelki teher rajta. Mivel allergiás/asztma gyanús/ is volt időnként, a Repertorizálással a Spogna Tosa C 15 tűnt a megfelelőnek és azt kezdte használni és jó lett neki. Azután sokat javult minden körülötte az életében. Újból nősült pár hónapja és jön a baba is! Ám ettől mindig sírnom kell örömömben, mert korábban azt mondták az orvosok, hogy 2% esélye van a lombikra is, hogy utódja legyen. Az első házasságának nehézsége is ez volt. A jelenlegi párjával, (aki 40 éves) már külső beavatkozás nélkül is sikerülnek a dolgok.
A várandós sógornőmnek, ahogy előjöttek a hányingeres tünetek és fáradtság, gyomorégés, étvágytalanság a Natrium phosphoricum Schüsslert ajánlottam szedni és rendben tartja neki a dolgait, nagyon szépen fejlődik a kismagzat is, aki lány.

Anyósom 76 éves (ízületi gyulladásos betegség és erős csontritkulás) tizenévnyi Medrol szedésről le tudott jönni 2 év alatt teljesen a nullára, Ferrum Phos D12 szedéssel. A reumatológus orvos /nem homeopata/ tudtával ment a dolog végig, aki nem ellenezte. Időnként beszed még 1 nagy fehér dobozzal. Fe. Phos-t. Kb. hetente eszi az Oscillococcinumot a Covid miatt, ha el nem felejti, azzal egésznap képes a kertjében gyomlálni. Sajnos a modorán nem változtat semmit, pedig jó lenne. Néha gyomor problémára neki is jó az Ars.album.

Az ő kutyájának a Pulsatilla-t adtam, amikor még fél-1 éves volt, mert nem lehetett otthon hagyni a kiskedvencet egyedül. Sétálásnál is mindentől félt, de utána lendített rajta sokat a szer.
Saját magamnak is készítettem orrváladékból homeopátiás szert itthon, ahogy a tanfolyamon tanultam. Nagyon gyorsan használt a lerakódás kitisztulásában.

Komplex szereket is szoktunk használni, ha nem egyértelmű, hogy pontosan mire van szükségünk. Ilyenek a Gripp-heel, Angin-heel, Drosetux, Arnigel, Dapis, Occulo-heel szerek.
Néha van olyan, hogy valakinek szüksége lenne valamire, de észre kell vennem, hogy nem fogadja be, nem lehet ráerőltetni, ha Ő úgy érzi, nincs rá szüksége. Ennek az Ő döntésének kell lenni.


Megosztás a Facebook-on