Gubás Gabi: „A természetesség és az arany középút híve vagyok”

Interjú Gubás Gabi színművésznővel

Gubás Gabi, gyönyörű színésznő nem csak sokarcú művész, de igazi gondoskodó és gondolkodó anya is, aki szeretné mindig a legjobbat adni a körülötte élőknek és a legtöbbet kihozni önmagából.

A Pesti szmog beteggé tett

„Amikor a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatójaként szülővárosomból, Debrecenből a fővárosba költöztem, képtelen voltam megszokni Budapest szmogos levegőjét. Állandó mandulagyulladástól szenvedtem, szinte megszólalni nem tudtam az óráimon, nemhogy énekelni” meséli a művésznő.  „Éreztem, hogy nem élhetek rendszeresen antibiotikumokon, ezért kezdtem el az alternatív lehetőségek után érdeklődni. Egy természetgyógyász doktornő teakeveréke hozott végül rendbe. Receptjét, azóta is őrzöm, s bármikor, ha szükségem van rá, előveszem. Ettől az időszaktól részesítem előnyben a homeopátiás szereket is.”

A férjemmel egy baleset hozott össze

Kevesen tudják, de Gubás Gabi férje, Attl Attila is természetgyógyászként dolgozik, és szerelmük egy balesettel kezdődött. „Egy színházi próba során leestem egy díszletről és csúnyán megsérült a hátam. Az orvosom porckorongsérvet diagnosztizált és műtétet javasolt. Ennek ellenére nem szerettem volna azonnal kés alá feküdni. Így találtam rá Attilára, aki egy fél éves kezeléssel rendbe hozta a hátamat, és magával ragadó személyiségével megdobogtatta a szívemet” emlékszik vissza a színésznő. A szerelemből házasság és egy gyönyörű kisfiú született.

A kisfiamnak a legjobbat akartam

„Amikor megérkezett hozzánk a kisbaba, még inkább felerősödött bennem az érzés, hogy meg kell találnom a legtermészetesebb megoldásokat, hiszen neki csak a legjobbat adhatom. Nem volt nehéz dolgom, hiszen a párom már a terhességem első pillanatától vigyázott mindkettőnkre. Biorezonanciás felmérések segítségével mindig tudta milyen ásványi anyagokra és vitaminokra van szüksége a szervezetünknek, hogy egészségesek maradhassunk. Így aztán a kisfiam két és fél éves koráig, szinte nem is volt beteg. Igaz addig együtt voltunk otthon, mert úgy éreztem szükségünk van egymásra a tökéletes fejlődése érdekében. Később, amikor már elég nagy volt ahhoz, hogy én ismét visszamehessek a színházba, bölcsődébe majd óvodába kezdett járni. Mint minden közösségbe kerülő kis lurkó, ő is eleinte gyakrabban szedett össze gyerekbetegségeket. Ekkor kipróbáltunk homeopátiás szereket is, hogy segítsük gyógyulását és megerősítsük az immunrendszerét.

Hiszünk a megelőzésben

Egyébként mi otthon elsősorban arra törekszünk, hogy megelőzzük a betegségeket. Igyekszünk a lehető legegészségesebben étkezni és élni. Figyelünk arra, hogy minden nap kerüljön az asztalunkra friss zöldség- gyümölcs. A fehér lisztet, cukrot és a normál konyhasót száműztem a konyhámból. Ha csak tehetjük, sportolunk, és elég időt töltünk a friss levegőn. Meggyőződésünk, hogy minden az agyban dől el. Ha valamiről kétségeink vannak, úgy érezzük egészségtelen, akkor az biztos, hogy előbb vagy utóbb, de meg is betegít. Ha viszont hiszünk benne, hogy helyesen élünk és cselekszünk, akkor előbb vagy utóbb, de képesek leszünk a gyógyulás és a lelki egészség útjára lépni.

Elvakultan nem lehet

Gabi egész lényéből és szavaiból árad, hogy kedveli a természetes megoldásokat, de azt azonban hangsúlyozza, hogy nem lehet elvakultan élni és főként nem gyereket nevelni. „Örülök, hogy a kisfiam szereti az általam készített gyümölcsleveket és jóízűen falatozik a tönkölyből készült süteményemből.

De ennek ellenére, ha vendégségbe megyünk és csokoládéval vagy cukros málnaszörppel kínálják, nem veszem ki a kezéből. Legfeljebb, amikor hazafelé sétálunk, elmesélem neki, hogy én erről mit gondolok és én otthon miért nem vennék ilyet.

Minden az agyban dől el

Egyszóval, aki egészségesen gondolkodik, az egészségesen is képes élni. Persze néha jól jön egy kis szelíd segítség. Én például mindig is büszke voltam rá, hogy a színházban a kollégáktól a leginfluenzásabb időszakban sem kaptam el semmit. Egyszerűen elhatároztam magamban, hogy nem veszem át a betegségeiket. Amióta viszont a fiam óvodába jár mi is gyakrabban tüsszögünk és köhögünk. Attilával ennek is megfejtettük az okát: egyszerűen annyira szeretjük őt, hogy le akarjuk venni a válláról a betegséget, hogy vele együtt érezzünk. Ilyenkor aztán együtt kanalazza az egész család a homeopátiás köhögéscsillapítókat.


Megosztás a Facebook-on