Fésűs Nelly: “Hallgass az ösztöneidre, és egészséges leszel”

Interjú Fésűs Nelly színművésznővel

Fésűs Nelly, a gyönyörű színésznő a természetesség híve. Meggyőződése, hogy nem kell ahhoz drága kezeléseke járni, különös étrendeket követni és naphosszat az edzőteremben gyötörni magunkat, hogy egészségesek, szépek, testileg és lelkileg is fiatalok maradjunk.

A természetesség egyben természetes ellenálló képességet is jelent Önnél?

Azt hiszem, igazán szerencsés alkatnak mondhatom magam, mert szinte soha nem vagyok beteg; ha pedig nagy ritkán mégis elkap valami nyavalya, azt pár nap alatt leküzdi a szervezetem. Egyébként meggyőződésem, hogy mindez az ember fejében, a tudatunkban dől el. Én egyszerűen nem akarok beteg lenni, mert sem kedvem, sem időm nincs rá. Mindez már csak azért is szerencse, mert megrögzötten vegyszerellenes vagyok, és ez gyerekkorom óta ösztönösen működik nálam. Emlékszem, már anyukámnak sem sikerült soha gyógyszereket belém tömni, mert határozottan összezártam a számat és elfordítottam a fejem.

És ha mégis megbetegedett?

Bár abban az időben még nem volt ekkora divat a természetgyógyászat és az alternatív orvoslás, édesanyám mégis gyógynövényekkel kúrált, ha nagyritkán szükség volt rá. Nem véletlen, hogy otthon, a konyhaszekrényemben a mai napig is mindig lapul egy kis csipkebogyó és kamillatea. De ha már az egészségről beszélünk: én a gyógyításnál sokkal fontosabbnak tartom a megelőzést, ezért aztán mindig szívesen próbálok ki új állapotfelmérő eljárásokat, főleg ha azok teljesen természetes módszerek. Így találkoztam az arcdiagnosztikával is, ahová a lányommal, Csengével együtt mentem el. Kipróbáltunk már előtte másfajta alternatív módszereket is, így jártunk mágnesterápián és biorezonanciás vizsgálaton is.

Mi volt az első benyomása az arcdiagnosztikáról?

Először egy kicsit meglepődtem, amikor a doktornő nem vett elő semmilyen gépet, egyszerűen csak hosszasan kutatni kezdte arcomon az apró jeleket. Vártam, vajon mit mond, hiszen egészségesnek éreztem magam, panasz nélkül érkeztem hozzá. Aztán a doktornő rám nézett és azt mondta, teljesen egészséges vagyok, mindössze egy dologra van szükségem: egy kis tavaszi méregtelenítésre. A vizsgálatnak egyébként még egy pozitív eredménye volt, mert itt ismerkedtem meg egy számomra akkor még új homeopátiás készítménnyel, a Schüssler-sóval, amit a doktornő tanácsára a lányommal együtt szedni kezdtünk – elsősorban megelőzés céljából. Mivel mindketten csajok vagyunk, elsősorban a vasat ajánlotta, de a Schüssler-só az influenzás időszakban is jelesre vizsgázott nálunk. Egyedül a köhögés ért utol minket egy kicsit, de a homeopátiás csillapító segítségével azt is hamar leküzdöttük. Azóta is mindig tartok belőle otthon, és ha egy kicsit hajszoltabb időszakom van a színházban, és nehezebben tudnék elaludni, lefekvés előtt negyedórával bekapok belőle egyet, és reggel tökéletesen frissen ébredek.

Mennyi munkával jár ilyen jó kondícióban tartani a testét?

Egy színésznőnek kötelessége, hogy tökéletesen mutasson a színpadon. Tudom, hogy az egészséges életmódhoz az is hozzátartozna, hogy sportoljak valamit, de úgy érzem, erre egyelőre nincs szükségem; a musical-szerepek miatt egyébként is éppen eleget mozgok a színpadon, és ez kiválóan karbantartja a testem. Ha néha-néha el is szaladt velem kicsit a ló, azt a táplálkozással mindig csodásan helyre tudtam hozni. Erre persze azt is mondhatnánk, hogy szerencsés vagyok ezen a téren, de ehhez az is kellett, hogy végigsportoljam a gyerekkoromat: igazolt atlétaként versenyeztem, és ez hosszú időre biztosította, hogy ne legyenek problémáim az alakommal. De elhatároztam, hogy ha már recsegek-ropogok, akkor ismét nekilátok majd a rendszeres mozgásnak.

Szóval mindent a maga idejében?

Igen, és a maga helyén. Egy színésznő szájából talán furán hangzik, de magánemberként a kemikáliák iránti ellenszenvem még a női hiúságomat is legyőzi: gyűlölöm a hajlakkokat, és sosem volt még festve a hajam. Ugyanígy a műanyag ételektől is igyekszem távol tartani magam, s ha csak tehetem, otthon főzök magunknak friss alapanyagokból. Persze nem vagyok az a megrögzött biotermék-fogyasztó, mert úgy gondolom, hogy a huszonegyedik században képtelenség kikerülni minden ártalmas anyagot. Szóval azt hiszem, én elsősorban ösztönösen élek: figyelem magamat és az ösztöneimet. Ha például megkívánok egy jó húsos, zsíros szalonnát lilahagymával, azt bizony megeszem. Hiszek az igény szerinti étkezésben, ezért a kislányomat, Csengét is így szoptattam, amikor még kisbaba volt. Úgy gondolom, ez is hozzájárult ahhoz, hogy tökéletes a harmónia közöttünk.

Molnár Dóra


Megosztás a Facebook-on