Tudtad, hogy a százszorszép ehető?

Poénként írhatnám, hogy akkor most már tudod… 

Hogy hogyan fogyasszuk?

A legegyszerűbb módja, ha úgy esszük, mint a madársalátát, azaz salátakeverékekbe keverhető. Jogosan merül fel a kérdés, hogy ez miért is jó, hiszen nem vagyunk se kecskék, se nyulak. A választ Te magad is kikövetkeztetheted az alábbi kvízkérdésből:

a)  Az intenzív termelésben melegházban termelt nagy áruházláncok által forgalmazott, bőségesen műtrágyázott salátafélék pont a szervezetünk számára szükséges makro- és mikroelemeket tartalmazzák rengeteg vitaminnal, így ha salátát fogyasztunk, akkor mindent megtettünk egészségünkért. 

b) A frissen szedett ehető vad- és gyógynövények teljes értékű étrend-kiegészítőként szerepelhetnek megfelelő gyűjtési helyről szedve. 

Aki az a) megoldást választja, nem érdemes tovább olvasnia a cikket, mert egy illúzió omolhat össze benne. Aki a b) megoldást választja, az már holnap hozzáláthat a százszorszépek fogyasztásához – akár csak rágcsálásához vagy salátáit dúsítva, de a legkülönbözőbb ételeket is díszíthetjük százszorszép virággal. Akinek sok ideje van, az pedig kapribogyószerűen is elteheti a százszorszép bogyókat.

És hogy mikor virít? Kora tavasztól késő őszig járulhat hozzá „százszor szépségünk” és egészségünkhöz.

dr. Farkas Orsolya
homeopata orvos 


                    

Megosztás a Facebook-on