Vigyázz, kész, rajt a homeopátiás parlagfűallergia-prevenciónak!

Aki már most gondol a dominánsan parlagfűszezonban jelentkező allergiára, az vagy nagyon kellemetlen élményeket őriz korábbi allergiaszezonokból,  vagy gyakorlott homeopátia alkalmazóként előre gondolkodik a békés szezon érdekében. Természetesen a legtöbben a tünetek megjelenésével kezdenek el kapkodni. De most még van idő a prevencióra is, hogy felkészítsük a szervezetet az allergiás időszakra.

Mit tehetünk most?

Az egyik lehetőség az ismert allergénből készült homeopátiás szer alkalmazása. Ezt izopátiának hívjuk. A parlagfűből készült homeopátiás szer az Ambrosia, a hasonló időszakban virágzó üröm az Artemisia. A megfelelő szerekből C30-as potenciában hetente egy-két alkalommal 5 golyócskát kell elszopogatni.

Alkalmazhatunk homeopátiás komplex szert is az allergénekre adott reakció csökkentésére, pl.  másnaponta 2x 1 tabletta Lufeel formájában.

Monokomponensű szerek közül a Thryallis glaucaval történt kettősvak, placebo kontrollált, antihisztaminokkal összehasonlító vizsgálat. A Galphimiát fitoterápiában szorongáscsökkentőként használják. Saját tapasztalataim szerint különösen azoknál a pácienseknél hasznos az alkalmazása, akik stresszel teli életet élnek, vagy szorongósabb alkatúak. A Galphimia alkalmazásának legegyszerűbb formája, a Schüssler-sók bevételéhez hasonlóan, ha D6/C6-os potenciából minden másnap 10 golyót feloldunk 1,5 liter vízben, és elkortyolgatjuk a nap során (ilyenkor nem szükséges homeopátiás szerbevételi szabályokra figyelni).

Természetesen a keresztallergiák miatt az étkezésre is fordítsunk figyelmet, mert bizonyos ételek helyi vagy általános allergiás tüneteket okozhatnak. A következő zöldségeknél, gyümölcsöknél jelentkeznek leggyakrabban tünetek: banán, dinnyefélék , cukkini, articsóka, uborka, paprika, napraforgóolaj és napraforgómag. A bogyós gyümölcsök, a citrusfélék, füge, földimogyoró és az  ananász fogyasztása szintén okozhat allergiás tüneteket.

2017. 06. 13.
 dr. Farkas Orsolya
antropozófus, homeopata tüdőgyógyász orvos


Megosztás a Facebook-on